Velikonoční pečené jehně s nádivkou

Potřebujete: 1,2 – 1,5 kg jehněčího hrudí, 1 lžíce másla, olivový olej Na nádivku: 300 g jater (jehněčích, skopových či vepřových), 200 g bílé veky, 2 vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, hrst kudrnky a oregano

Vydáno 13.03.2017

Pikantní grilovaná žebírka (25 kusů)

Potřebujeme: 1 kg masitých vepřových žebírek, 3/4 šálku kečupu nebo středně pálivé čili omáčky, 2 – 3 lžíce sójové omáčky, 2 - 3 lžíce medu, 2 jemně nasekané stroužky česneku, 1/2 šálku pomerančové šťávy, 1/4 lžičky cayannského pepře, 1/4 lžičky čínské směsi pěti vůní, 1 hvězdička badyánu

Vydáno 11.03.2017

Biatlonové „Nagano“

Mám rád biatlon. Propadl jsem mu podobně, jako mnoho lidí v České republice. Praotcem tohoto sportu jsou závody vojenských hlídek, které se pořádaly ve dvacátých a třicátých letech minulého století.

Vydáno 15.02.2017

Bylinkové placky s kozím sýrem a lososovou šunkou, obložené rukolou

Potřebujete: 200 g rukoly, 16 lupínků čekanky, 200 g kozího sýra, 40 g akátového medu, 80 g lososové šunky, 20 g kaparů Na bylinkové placky: 150 g hladké mouky, 2 dl smetany 33%, 3 vejce, 50 g másla, sůl, kerblík, šalvěj

Vydáno 11.02.2017

Ovocná svačinka

Potřebujete: 250 g tvarohu, 50 g šlehačky, 50 g ramy, 20 g cukru, 200 jablek, 50 g hrozinek, čerstvé ovoce podle sezóny, 8 krajíčků tmavého chleba

Vydáno 05.02.2017

Poslední články

iDnes.cz: Průměrná mzda stoupla na 29 tisíc

Vydáno 10.03.2017

Trump je riziko. Ekonomické

Vydáno 09.03.2017

JP Morgan – je důvod k panice?

Vydáno 03.03.2017