Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

Potřebujeme: 800 g vepřové panenky, sůl, pepř, olejrnNa omáčku: bešamel (máslo, hladká mouka, mléko), plnotučná hořčice, 1 dl šlehačky, fenykl, sůl, cukr, vývar

Vydáno 02.12.2016

Tatra 603 je prostě nádherná

Tedy – nikdy bych s tou mojí, kterou mám doma, nezkoušel jako zodpovědný řidič tu sérii smyků a hlavně pak závěrečný crash test, ale tohle auto bylo, je a bude dokladem naprosté geniality českých konstruktérů. Škoda, že ve své době nemohla být „díky“ železné oponě prezentována na světovém, nebo alespoň na evropském trhu více a že jsme se automobilovou velmocí stali zase až po roce 1989.

Vydáno 28.11.2016

Měl jsem a mám rád Cohena

Leonard Cohen zemřel. Je mi to líto a 7. listopad je od teď pro mne ještě smutnější den. Cohenův hluboký a jímavý hlas mne doprovázel dlouhá léta. Bude mi chybět. Chybí mi.

Vydáno 07.11.2016

Jarní pampeliškový salát se sýrem

400 g pampeliškových listů, 1 tenčí pórek, 12 oliv,1 stroužek česneku, 3 lžíce bylinkového octa, 1 lžíce kremžské hořčice, 4 lžíce olivového oleje, 200 g sýra (tofu nebo ovčí), několik snítek libečku

Vydáno 16.10.2016

Pirožky s pikantní náplní ze sardinek

Potřebujete (pro 8 –10 kousků): Potřebujete: 3 ks Baltických sardinek (pikantní), 350 g listového těsta, 50 g olivového oleje, 75 g cibule, 4 vejce, mořská sůl, pepř bílý (mletý), čerstvá zelená petržel

Vydáno 02.10.2016

Poslední články

Chceme silnou a odvážnou ČSSD

Vydáno 16.11.2016

Tak ten průmysl sestřelte! A co nám zůstane?

Vydáno 02.11.2016

Máme přebytek! Ó, my se máme?

Vydáno 20.10.2016