Jarní pampeliškový salát se sýrem

400 g pampeliškových listů, 1 tenčí pórek, 12 oliv,1 stroužek česneku, 3 lžíce bylinkového octa, 1 lžíce kremžské hořčice, 4 lžíce olivového oleje, 200 g sýra (tofu nebo ovčí), několik snítek libečku

Vydáno 30.04.2017

Steak z máslové ryby s bramborovo pórkovou kaší

Potřebujete: 600 g máslové ryby, sůl, pepř, Na ragú: 1 lžíce másla, ½ cibule, 1 stroužek česneku, 150 g hub, 2 dl smetany, 150 g krevetek, citrónová šťáva, Na kaši: 400 g brambor, ¼ pórku, 1 lžíce másla

Vydáno 09.04.2017

Velikonoční pečené jehně s nádivkou

Potřebujete: 1,2 – 1,5 kg jehněčího hrudí, 1 lžíce másla, olivový olej Na nádivku: 300 g jater (jehněčích, skopových či vepřových), 200 g bílé veky, 2 vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, hrst kudrnky a oregano

Vydáno 13.03.2017

Pikantní grilovaná žebírka (25 kusů)

Potřebujeme: 1 kg masitých vepřových žebírek, 3/4 šálku kečupu nebo středně pálivé čili omáčky, 2 – 3 lžíce sójové omáčky, 2 - 3 lžíce medu, 2 jemně nasekané stroužky česneku, 1/2 šálku pomerančové šťávy, 1/4 lžičky cayannského pepře, 1/4 lžičky čínské směsi pěti vůní, 1 hvězdička badyánu

Vydáno 11.03.2017

Biatlonové „Nagano“

Mám rád biatlon. Propadl jsem mu podobně, jako mnoho lidí v České republice. Praotcem tohoto sportu jsou závody vojenských hlídek, které se pořádaly ve dvacátých a třicátých letech minulého století.

Vydáno 15.02.2017

Poslední články

Těžit se má, „strategické“ zásoby nemají smysl

Vydáno 25.04.2017

Dekonstrukce státu

Vydáno 04.04.2017

Kam dál?

Vydáno 29.03.2017